Att samla in matavfall kan ibland vara förknippat med problem – men ge inte upp! Vi har lösningen på de allra vanligaste bekymren och det är faktiskt enklare än vad man kan tro.
Byt påse oftare. Det är bra att slänga matavfallet var tredje dag, även om påsen inte är full.
Släng matavfallet och eventuellt restavfall ofta. Gör en flugfälla i ett glas eller en skål:
Nästan alla har matavfall: en äppelskrutt, potatisskal, gammalt kaffesump… Allt det här är faktiskt matavfall:
Skal, rens och kärnor från grönsaker, rotfrukter och frukt
Kaffesump och kaffefilter
Tesump och tepåsar
Äggskal
Skal från skaldjur
Oätbara matrester
Rens och mindre ben från kött, fisk och fågel
Blommor och blad (inte jord)
Många av bilarna som hämtar ditt matavfall körs på biogas som producerats av ditt matavfall.
Du bidrar till att det produceras mer biogas, en energikälla som kan användas istället för fossila drivmedel.